top of page
Keresés
  • Szerző képeGyárfás Tamás

Weboldal saját kezűleg?

Frissítve: 2023. szept. 29.

A modern vállalkozások számára elengedhetetlen egy jól működő weboldal, ami képes hozzájárulni az online jelenléthez. Azonban felmerülhet a kérdés: Miért ne próbálkoznék meg magam elkészíteni a weboldalamat? Valóban jó ötlet-e saját kezűleg megépíteni, időt szakítani rá, vagy érdemes szakemberre bízni?


Website mockup
Mockup: Websiteguru

A legtöbben azért döntenek úgy, hogy saját maguk készítik el weboldalukat, mert szeretnék csökkenteni a költségeket, vagy mert vágynak az IT szakterület megismerésére. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a saját weboldal fejlesztése időigényes feladat, ami elvonja az ember figyelmét azokról a területekről, amikhez igazán ért. Az elvesztegetett idő pedig jelentős költséget is jelenthet egy kisvállalkozás számára.


Másrészt, a saját magunk által fejlesztett weboldalaknak gyakran vannak rejtett költségei is. A hibák kijavítása, a hiányzó funkciók hozzáadása és a weboldal karbantartása mind időigényes feladatok, amelyek során kiesik az értékes munkaidő. Emellett, ha a weboldal nem megfelelően működik vagy nem elég vonzó, potenciális ügyfeleket veszthetünk el.


A weboldalak ma már sokkal többek, mint statikus lapok az interneten. Azok a vállalkozások, amelyek szakemberre bízzák webfejlesztésüket, tapasztalatot, kreativitást és hatékonyságot kapnak az online jelenlétük javításához. Az idő és pénz megtakarítása, valamint a magas színvonalú, hibamentes weboldalak előnyeiért cserébe érdemes szakértők segítségét kérni.


Mikor érdemes szakemberre bízni a webfejlesztést?

A webfejlesztés terén érdemes szakemberre bízni a projektet, ha:


  1. Komplex weboldalra van szükség: Ha weboldaladnak sok funkcióra, tartalomkezelési rendszerre vagy egyedi megoldásokra van szüksége, egy tapasztalt webfejlesztő tudja biztosítani a szükséges szakértelmet.

  2. Egyedi tervezésre/fejlesztésre van szükség: Amennyiben saját tervezést, grafikai elemeket vagy logót szeretnél a weboldaladon, egy webfejlesztő segít ezeket a kreatív ötleteket valósággá formálni, illetve ha olyan funkcióra van szükséged, amelyek nem elérhetőek kész templateken.

  3. Biztonság kiemelten fontos: A biztonságos böngészés létfontosságú lehet ha ügyfelek személyes adatait is kezeled a weboldalon vagy webshopot üzemeltetsz. Egy tapasztalt webfejlesztő olyan biztonsági intézkedéseket tud bevezetni, amelyek védelmet nyújtanak a potenciális veszélyekkel szemben.

  4. Mobilbarát weboldal szükséges: Az okostelefonok és táblagépek elterjedésével a mobilbarát weboldalak kulcsfontosságúak. Egy webfejlesztő képes olyan reszponzív weboldalt készíteni, amely bármilyen eszközön jól működik.

  5. SEO optimalizáció szükséges: A weboldalak látogatottságának növelése érdekében fontos a SEO (keresőoptimalizálás) alkalmazása. Egy tapasztalt webfejlesztő ismeri a legújabb SEO trendeket és módszereket.


SEO
SEO lépései
Weblap készítő portálok előnyei és korlátai

Számos weblap készítő portál áll rendelkezésre, amelyek segítségével látszólag könnyedén létrehozhatunk egy weboldalt. Ezek a platformok általában megfelelnek a mai trendeknek és az alapvető SEO elvárásoknak. Azonban fontos megérteni, hogy bár ezek a portálok remek szolgáltatást kínálnak egyszerű weboldalak létrehozásához, gyakran limitáltak a testreszabhatóság terén, és nem biztosítanak elegendő szabadságot a fejlesztéshez.


Amikor a vállalkozók maguk próbálkoznak egy weboldal építésével, hamar megismerkedhetnek a "szoftver krízissel". Ez az időszak akkor jön el, amikor már nem tudják megfelelően bővíteni vagy fejleszteni a weboldal struktúráját. Ilyenkor gyakran fordulnak szakértőkhöz, hogy megoldást találjanak a problémákra. Sok esetben találkozunk olyan ügyfelekkel, akik hasonló módon kinőtték korábbi weboldalukat és vagy bővíteni szeretnék azt.


Miért érdemes szakemberrel konzultálni?

Mindenkinek azt ajánljuk, hogy mielőtt nekilát a weboldala elkészítésének vagy fejlesztésének először konzultáljon egy szakemberrel. Az ingyenes konzultáció során lehetőség nyílik megismerni a specifikus igényeket és áttekinteni a lehetséges fejlesztési lehetőségeket. Emellett egy ilyen beszélgetés során a szakemberek olyan tapasztalatokat is megoszthatnak, amik segíthetnek a vállalkozóknak a weboldaluk hatékonyabbá tételében.


Ha valaki mégis úgy dönt, hogy maga készíti el a weboldalát, ne feledje, hogy a kitartás és a kreativitás kulcsfontosságúak egy sikeres weboldal létrehozásához. A tanulás és kísérletezés során rengeteget lehet fejlődni, és a weboldalunk idővel egyre jobbá válhat.


Ha a fentiek alapján úgy ítéled meg, hogy szakemberre van szükséged a weboldalad fejlesztéséhez vagy újraépítéséhez, örömmel segítünk és várjuk jelentkezését.Te próbálkoztál már weboldal készítésével?

  • 0%Igen és sikerült is, elégedett vagyok a munkámmal.

  • 0%Igen, de jobb lett volna szakemberre bízni.

  • 0%Még nem próbálkoztam.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page