top of page
Keresés
 • Szerző képeLalina Creatives

Szövegírók VS. Chat GPT

5+1 ok, hogy miért jobb egy profi szövegíró, mint a Chat GPT.


A mai digitális korban a mesterséges intelligencia kecsegtető lehetőségeket kínál a Chat GPT és más hasonló szoftverek által, amit gyorsan és hatékonyan bevethetünk a tartalomgyártás során. Lenyűgöző képességeik ellenére azonban az emberi szövegírók még mindig jelentős előnnyel rendelkeznek, amikor meggyőző, hasznos és közösségépítő tartalom létrehozása a cél.


 

A tartalommarketing kétségkívül az egyik legizgalmasabb stratégiai-marketing megközelítés, amely értékes, releváns és következetes tartalmak létrehozására és terjesztésére összpontosít.

A Branded Content (magyarul: márkázott tartalom) lényege ugyanis, hogy értékes információkat nyújtva megtartsa a márka közönségét - és végső soron vásárlásra ösztönözzön.
Content Marketing

Miért éri meg márkázott tartalomban gondolkodni?

 

 • Jobb, közönségbarát tartalommal hitelességet, bizalmat és nem utolsó sorban erős követőbázist építhetünk.


 • Minőségi, informatív kontentek létrehozásával felhívhatjuk a figyelmet vállalkozásunkra, és felépíthetjük az ügyfelek bizalmát.


 • Ha a tartalmunk jobb, mint a versenytársaké, akkor a Google a miénket fogja kiválasztani, hogy megjelenítse a keresési eredmények között. Tehát a minőségi tartalom rendszeres létrehozásával javíthatjuk a keresési eredményekben elfoglalt helyünket.


 • Ha minőségi, a célközönségünk számára releváns tartalmakat hozunk létre, akkor képesek leszünk arra, hogy a weboldalra vagy blogunkra vonzzuk őket. 


 • A tartalomterjesztésnek számos módja van, beleértve a blogírást, a közösségi médiát, az e-mail marketinget, vagy akár a fizetett hirdetéseket. A vállalkozás számára legjobban működő csatornák kiválasztása alapvető fontosságú, ahogy a célközönségünk meghatározása is. 


A tartalommarketing és a branded content stratégia olyan erőteljes eszközök, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy ne csak információt közvetítsenek, hanem értéket teremtsenek és érzelmi kapcsolatokat építsenek a célközönséggel. A jó tartalom, egyedi brand és folyamatos innováció segíthetnek kiemelkedni a versenytársak közül, és hosszú távon fenntartható üzleti sikert elérni.


Majd a Chat GPT megírja…


Nem lehet azzal vitatkozni, hogy a mesterséges intelligencia képes a számára elérhető forrásokból nagyon gyorsan, jó szöveget generálni. Hiányzik belőle azonban néhány olyan erősség, ami nálunk, embereknél velünk született tulajdonság.


chatbots

 1. Képzelőerő, intuíció, egyedi perspektívák Az emberi szövegírók egyik legnagyobb erőssége a kreatív gondolkodás és az eredeti tartalom előállításának képessége. Vagyis a hús-vér  tartalom írók rendelkeznek azzal a képességgel, hogy munkájukat érzelmekkel, személyes tapasztalatokkal és innovatív ötletekkel töltsék meg, amelyek így mélyebb szinten ragadják meg az olvasókat.

 2. Árnyalatnyi finomságok, kulturális kontextus, humor Mindemellett azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a nyelv egy összetett és árnyalt rendszer, amelyet kulturális, társadalmi és történelmi összefüggések befolyásolnak. Mi, emberek, rendelkezünk azzal a velünk született képességgel, hogy megértsük ezeket a finomságokat, és úgy igazítsuk az írásmódunkat, hogy az rezonáljon ügyfeleink célközönségére. A Chat GPT a hatalmas adatbázisa ellenére is nehezen képes ugyanúgy felfogni a nyelv bonyolultságát, előfordulhat, hogy félreértelmezi a finom utalásokat, vagy nem tudja a tartalmat kulturális kontextusba helyezni.

 3. A tartalom testreszabása konkrét célokra A tartalomkészítés gyakran konkrét célokat szolgál, például a márkaépítést, a marketinget vagy egy adott üzenet közvetítését. Az emberi tartalom írók jártasak a márka céljaihoz igazodó tartalom megalkotásában. Írásuk hangnemét, stílusát és szerkezetét úgy tudják testre szabni, hogy kívánt érzelmeket idézzenek  fel, vagy hogy egy adott célközönséget megszólítsanak. Ezzel szemben a Chat GPT inkább a koherens szöveg létrehozásában kiváló.

 4. Alkalmazkodóképesség és tanulás A digitális környezet folyamatosan fejlődik, és rendszeresen jelennek meg új trendek, platformok, valamint technológiák. A tartalomírók általában alkalmazkodóképes szakemberek, akik gyorsan megtanulják és beépítik munkájukba az új technikákat, stílusokat és eszközöket. Képesek naprakészek maradni a legújabb iparági trendekkel, SEO-gyakorlatokkal és tartalommarketing-stratégiákkal kapcsolatban. A Chat GPT bár folyamatosan fejlődik, a változásokhoz való alkalmazkodásához irányított frissítésre van szüksége.

 5. Stratégiai megközelítés A tartalomírók jártasak a márka általános marketingcéljaihoz igazodó tartalmi stratégiák kidolgozásában. Képesek megtervezni a tartalom naptárakat, azonosítani a kulcsfontosságú lehetőségeket, vagy optimalizálni a tartalmat a keresőmotorok számára. A Chat GPT ezzel szemben nem képes átfogó tartalmi stratégia kidolgozására, és nem rendelkezik az adatelemzésből származó meglátásokkal.


robot writing on a laptop

+1 A Kapcsolat minősége

Az az Ohio State University kutatásából az derült ki, hogy az MI által generált személyes üzenetek negatív reakciókat váltanak ki az emberekből. A vizsgálat szerint a mesterséges intelligencia segítségével szerkesztett válaszokat kapók kevesebb erőfeszítést tulajdonítanak barátaiknak, ismerőseiknek, csökkentve a kapcsolat közelségét és növelve a bizalmatlanságot. Az eredmények azt sugallják, hogy az emberi kapcsolatokban az erőfeszítés megbecsülése kiemelten fontos, és az MI-alapú tartalomgyártás negatívan befolyásolhatja a kapcsolatok minőségét.


Egyelőre az MI erőssége a szöveggenerálás, azonban továbbra is a tartalomírók hozzák azt az emberi hozzáállást, kreativitást, stratégiai gondolkodást és márkaismeretet, amely jelentős különbséget jelenthet a márkakommunikáció minőségében és hatékonyságában.


Via: 1,2,3,4,


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page