top of page
Keresés
  • Szerző képeLalina Creatives

Így segíti a blogolás az üzletedet

Frissítve: ápr. 17.

5 érv, hogy vállalkozóként te is elindíts egyet

A tartalommarketing egyik hasznos eszköze a blogolás, mégis sokan megfeledkeznek róla. Pedig, ha helyet kap a marketing stratégiánkban, számos pozitív hatása lehet (többek között) a vállalkozás online jelenlétére. Összegyűjtöttünk pár szempontot, amiért érdemes létrehozni egy saját blogfelületet.


 

1. Új kattintásokat hoz a webhelyedre

Rendszeres blogposztokkal nem csak a weboldaladon elérhető tartalmat tudod frissen tartani, de a szövegre mutató linket megosztva különböző platformokon (legyen szó hírlevélről, vagy a social mediáról) növelheted az oldaladra érkező látogatók számát. Egy tartalmilag olvasmányos és informatív anyag mindkét csoportot megszólítja. 


A blogokat be lehet ágyazni fontosabb hírportálokra is, így növelve az elérést és átkattintások számát. Képünkön az OTP beágyazott blogja.

2. Növeli a vásárlói bizalmat

A blogolás remek terep arra, hogy szakmailag hiteles, informatív tartalmat adj át úgy, hogy közben szórakoztatod is az olvasót. Megoszthatsz például praktikus tanácsokat, információkat, reflektálhatsz a szakmát érintő friss hírekre, bemutathatod a vállalkozásodat, vagy a területet, amin dolgozol. Az, hogy mennyire teszed személyessé ezeket a tartalmakat, és mi az, amit közvetíteni szeretnél, csak rajtad múlik.


A közönségedet vásárlásra ösztönözheti, ha azt érzi, értesz ahhoz a területhez, amivel foglalkozol, ha olyan témával kapcsolatos tartalomra talál, ami érdekli. A blogokon keresztül kötetlenül kommunikálhatsz az ügyfelekkel, válaszolhatsz a kommentjeikre, kérdéseikre.


Az ügyfelek mellett a szakmai közönséget is megszólíthatod olyan tartalommal, amit éppen a hasonló területen dolgozók találhatnak érdekesnek, megosztásra alkalmasnak, ezzel is biztosíthatod a céged aktív jelenlétét. Az értékes és releváns tartalom megosztása pedig segít megalapozni a vállalkozásod szakmai hitelességét és bizalmát.


3. Remek eszköze a keresőoptimalizálásnak (SEO) 

Ezek a szakmai blogok javítják a vállalkozások SEO pontszámait, így előbbre kerülnek a keresőben.

Minél több tartalommal rendelkezik egy weboldal, annál több lehetősége van a keresőmotoroknak arra, hogy az oldalt relevánsnak tekintsék a keresési eredményekben. A keresőoptimalizálás folyamata során a cél, hogy javítsuk a rangsorban elfoglalt helyünket. Ezt több tényező befolyásolja -, tartalmi része a kulcsszavak, témák köré szerveződik. 


A blogposztok írása így például remek lehetőség arra, hogy friss tartalmakkal, illetve ezen belül kulcsszavakkal lássuk el a szöveget, ezzel is elősegítve, hogy a keresőben jó helyünk legyen. Ugyanis minél előrébb szerepelünk a keresőmotorok organikus találatai között, annál nagyobb eséllyel vonzunk be új látogatókat a weboldalunkra. 


4. Bővítheti a feliratkozóid, ügyfeleid számát

Ha olvasmányos, érdekes információkkal teli tartalmat osztunk meg, nagyobb eséllyel szerzünk visszatérő olvasókat, akik nem bánják, ha a rendszeres blogcikkek egy idő után a beérkező leveleik közé érkeznek. 


Egy blog nem csak a hírlevélre feliratkozók számát növelheti, de a közösségi médiában megosztva is fokozhatja az érdeklődést, esetleg potenciális vásárlókat is hozhat.


Azzal, hogy sikerült bizalmat ébreszteni a vásárlókban, nemcsak az email listánk bővülhet, de új ügyfeleket is bevonzhatunk.


5. Egyre többen ismerik meg az üzleted

Egy jól karbantartott és értékes tartalommal rendelkező blog jelentős versenyelőnyt jelenthet a piacon. Ha a vállalkozás rendelkezik egy olyan bloggal, amely rendszeresen friss tartalmat kínál és értéket nyújt az olvasóknak, az segíthet különböztetni a vállalkozást a versenytársaktól.


A rendszeres blogcikkeken keresztül lehetőségünk nyílik az üzlet egy közvetlenebb, emberibb arcát is bemutatni. Azáltal, hogy bepillantást nyújtunk például a mindennapi működés egyes részleteibe, szintén a vásárló bizalmat erősítjük.


Ha nincs még szakmai blogod, vagy volt, de nem használod aktívan, itt az idő, hogy megfontold az (újra)indítását. A rendszeres blogbejegyzések ugyanis segítenek építeni a márkát, növelni a látogatottságot, erősíteni az ügyfélkapcsolatokat, így hozzájárulnak a vállalkozás sikeréhez és növekedéséhez.


 

Szeretnél egy blogot, de nem tudod hogy kezdj neki? Kérd szakmai tanácsadásunkat az alábbi gombra kattintva!
Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page